Mijn Verhaal

Ik ben Karolien.

Als kind kon ik behoorlijk ernstig zijn. In de les sprak de juf over het broeikaseffect (dit was in de jaren 80!), en ik maakte me zorgen. Ik dacht: hoe zal dat aflopen, met al die vervuiling en met die opwarming van de aarde? Is alles al om zeep? Wat als er morgen geen supermarkten meer zijn? Kan ik dan ook zelf zeep, shampoo, en tandpasta maken, zonder plastic flesje? Ik struinde door de tuin en brouwde dan mijn eigen haarwasmiddel, met zeepkruid. Ik ontdekte, dat het anders kon.

Ook nu nog probeer ik in huis, tuin en keuken zo ecologisch en natuurlijk mogelijk te leven. Ik maak o.a. zelf wasmiddel en deodorant, en ik verbouw veel van wat ik eet in eigen tuin. Over mijn ervaringen daarmee kan je meer lezen op mijn blog, De Zelfvoorzieningsbijbel.

Een van mijn doelen was, om ook zelf zeep te maken: eerlijke, pure, plantaardige en propere zeep – zonder microplastics, zonder kunstmatige kleuren en geuren, en met een zo ecologisch mogelijke verpakking.

Het experimenteren met recepten en brouwsels vind ik heel prettig. Inspiratie haal ik uit de natuur. Mijn zelfgemaakte zepen zijn verrassend aangenaam voor de huid. Ambachtelijke zeep bevat namelijk – in tegenstelling tot fabriekszeep -- natuurlijke glycerine, en dat bezorgt je huid een molletjeszacht gevoel!

Ik wil mijn zepen graag met anderen delen. Het zachte ervan: lief voor je huid èn voor de natuur! Zachte geuren, kleuren, verpakking, bestanddelen, en een zachte, kleinschalige, lokale, authentieke, eerlijke bereidingswijze.

Want ik heb ontdekt: onze wereld is nog niet om zeep!

Ook die opvatting wil ik delen: dat ecologisch(er) leven makkelijk, hip, en fijn kan zijn!

Met ’t Is O(h)m Zeep wil ik – ook letterlijk – bijdragen aan een schonere wereld!